top of page

Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Finn en ny Gud


Finn deg en ny Gud. Men ikke en hvem som helst gud, men den Gud med stor G som Jesus kom for å vise oss.

Det finnes mange guder, eller rettere sagt, utgaver av Gud i de ulike religionene. Også innad i samme religion er det flere å velge i, noe som ytterligere bidrar til mangfoldet og forvirringen.

Det finnes gode guder, onde guder, og til og med guder som er både gode og onde som f.eks i kristendommen. Der er den mest populære guden han som elsker deg, men som også er i stand til å hate deg og sende deg til helvete om du ikke tror på hans sønn og elsker ham tilbake slik han fortjener. Denne guden er veldig lik de andre religionenes gud som forholder seg KUN til dine prestasjoner, og dømmer deg enten verdig eller uverdig til "medlemskap i familien" basert på kvaliteten av dine gjerninger.

La oss se litt på denne gode og onde dualistiske guden som mange kristne tror på, og vi leser fra 1 Mosebok 6:6-7:

"Da angret Herren at han hadde skapt menneskene på jorden, og han var full av sorg i sitt hjerte. Han sa: "Jeg vil utrydde fra jorden menneskene som jeg har skapt, ja, ikke bare menneskene, men også feet og krypdyrene og fuglene under himmelen. For jeg angrer at jeg har skapt dem."

Allerede i første boka i Bibelen, nummer 1 av totalt 66 bøker, så angrer altså Gud på at han skapte menneskene. Men han angret ikke bare på at han hadde skapt dem, men også alt annet som levde på jorden. Hva slags gud er dette? Jeg klarer ikke å ta livet av en kattunge en gang, langt mindre et menneske, men Gud angrer så inderlig at han faktisk velger å utføre et massemord av apokalyptiske dimensjoner.

For å få til å drepe alt som levde på jorden i en eneste handling konstruerte Gud, i følge ham selv en passende reaksjon på sin anger, en vannflom som lå over jorden i 150 dager, og: "Slik utryddet Herren hver levende skapning på jorden, både folk og fe og kryp og fuglene under himmelen; alt ble utryddet fra jorden." (1 Mosebok 7:23)

Prøv å forestille deg det synet som møtte Noah, hans kone, og hans tre sønner med sine respektive koner da de steg ut av arken den første nye dagen på jorden. Marken må jo ha vært dekket med oppsvulmede halvråtnende lik fra babyer, barn, voksne og gamle. For ikke å snakke om alle dyrene og fuglene (hva galt hadde de egentlig gjort?).

En slagmark i første verdenskrig må jo ha fortonet seg som rene paradis i forhold?

Og dette scenariet skal altså den kristne gud ha stått bak? Er det han vi skal elske, tilbe og forkynne? Denne massemorderen av både mennesker og dyr, fra nyfødte til gamle? For meg er denne historien så grotesk at jeg ikke tar den alvorlig, og hvis noe i Bibelen IKKE stemmer med Jesu liv og gjerninger så er denne helt på toppen av denne listen.

Men la oss lese mer i Bibelen om hvilken reaksjon Gud fikk når han så hva han hadde gjort med sine egne barn, sitt eget skaperverk.

"Jeg vil aldri mer forbanne jorden for menneskenes skyld; for menneskehjertets tanker er onde like fra ungdommen av. Aldri mer vil jeg drepe alt som lever, slik som jeg nå har gjort det." (1 Mosebok 8:21)

Gud angret på at han hadde angret seg, og lovte at han aldri mer ville bli så sint at han ville drepe alt levende (i hvert fall ikke med vann).

Her ber jeg deg stoppe opp og tenke litt på hva vi egentlig leser i Bibelen. Det snakkes altså om den kristne guden, vår gud, og den Gud med stor G som det forkynnes om i mange menigheter og kirker. Dette er den gud faktisk majoriteten av kristne tror på, han som vi forkynner at elsket oss så høyt at han til og med ofret sin egen sønn for vår skyld.

Men hva leser vi her? Jo, at han først angret på at han hadde skapt oss (inkludert alt annet som levde), så utførte tidenes massemord, men i ettertid angret på sin grufulle handling.

Forstod ikke Gud konsekvensen av vannflommen? Skal vi seriøst tro på det? Selv jeg forstår hva en global vannflom vil føre til av umenneskelige lidelser, redsler, angst og en massedød av unevnelig karakter.

Unnskyld meg for å stille deg dette spørsmålet, men minner ikke dette mer om en psykopatisk og totalt følelsesløs diktator, enn den kjærlige Gud som Jesus som kom for å vise oss? Ser du ikke at noe må da være galt her, for Jesus tilgav, viste nåde og barmhjertighet mot alle mennesker, og gav til og med sitt eget liv for oss. Men her beskrives en gud som ikke viser nåde mot uskyldige babyer en gang?

Hvordan reagerer vi i dag mot f.eks IS eller andre som dreper uskyldige, og til og med barn enkelte ganger? Jo, vi fordømmer dem selvsagt for deres barbariske handlinger. Men den guden som uten å nøle utførte et massemord på alt som levde på jorden skal vi altså tilbe og hylle som vår alles kjærlige Fader?

Men det er kanskje håp for denne guden, for vi leste jo at han angret? Og det skulle da bare mangle at han ikke angret når han fikk se konsekvensene av sin voldsomme og irrasjonelle handling. Ikke vet jeg hvor lenge lukten av lik og død lå over jorden, men i mange måneder må da jorden ha fortonet seg som et helvete.

Så hvordan reagerte denne guden på sin handling, og de helt vanvittige konsekvensene av den? I følge det mange tror byttet han kun drapsmetode fra vann til ild. Denne gangen ikke for alt levende, men kun for de av hans barn som ikke ber frelsesbønnen før de dør! Ikke rare forbedringen spør du meg, for de som skal "smake" ilden får ikke dø som de i vannflommen, men de får spesialdesignede kropper som ALDRI dør slik at straffen kan vare EVIG!

La meg få lov å spørre deg; har du en du kjenner godt, gjerne i nær familie, som døde som ufrelst og i følge manges gud er i helvete i dag? Se for deg hva slags tortur han eller henne gjennomgår akkurat nå, og la meg spørre deg; Er du glad i denne personen? Føler du at evig tortur er langt i overkant for å ikke bekjenne Jesus, og ville du ha tatt han eller henne ut av helvete om du kunne?

Du trenger ikke svare, for jeg vet svaret allerede. Selvsagt ville du det. Du er jo ikke så ond at du ønsker noens død, langt mindre evig tortur, ikke sant? Men det etterlater oss med den ubehagelige konklusjonen at vi faktisk er bedre enn gud til å tilgi og vise nåde. Det er jo dette han ber oss om å gjøre, men han klarer det altså ikke selv?

Nei, til deg som tror på en slik gud vil jeg si deg; Finn deg en ny! Mitt tips til deg er å lese disse versene først.

Johannes 1:18: "Ingen har noen gang sett Gud, men den enbårne, som er Gud, og som er i Faderens favn, han har vist oss hvem han er."

Hebreerne 1:3: "Han er en utstråling av Guds herlighet og bildet av hans vesen,,,"

Kolosserne 1:15: "Han er den usynlige Guds bilde,,,,"

Og ikke minst dette;

Johannes 14:11: "Tro meg når jeg sier at jeg er i Faderen og Faderen i meg. Om ikke for annet, så tro det for selve gjerningenes skyld."

Det er kun Jesus og hans liv og gjerninger som beskriver Gud med stor G, den eneste sanne Gud. Gud er som Jesus, ubetinget kjærlighet og nåde, og det er den Gud vi skal tro på. Ikke den guden som Bibelen via enkelte fortellinger tegner et bilde av som en psykotisk massemorder med et sinnemestrings-problem, som angrer, så angrer at han angret, og som er totalt ustabil og uegnet som gud.

Gud sa ikke; "Jeg elsker deg så høyt at jeg ofret min egen sønn for deg, men du bør tro på min kjærlighet til deg, for ellers skal jeg brenne deg i helvete for evig."

Nei, dette er en menneskelig beskrivelse som ikke passer på den sanne Gud, og som det er på tide vi tar et oppgjør med. Den sanne og ekte Gud dreper ikke, angrer ikke, hater ikke, og mister ikke ett eneste av sine barn.

Den sanne Gud er hundre prosent lik Jesus, han er ubetinget kjærlighet og nåde, (på tross av hva bokstaven (tilsynelatende?) sier enkelte steder) og han kommer til å søke den ene siste sauen helt til flokken – vi mennesker - er komplett!

Finn deg en ny gud, finn Jesus!


bottom of page