Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Finn en ny Gud


Finn deg en ny Gud. Men ikke en hvem som helst gud, men den Gud med stor G som Jesus kom for å vise oss.

Det finnes mange guder, eller rettere sagt, utgaver av Gud i de ulike religionene. Også innad i samme religion er det flere å velge i, noe som ytterligere bidrar til mangfoldet og forvirringen.

Det finnes gode guder, onde guder, og til og med guder som er både gode og onde som f.eks i kristendommen. Der er den mest populære guden han som elsker deg, men som også er i stand til å hate deg og sende deg til helvete om du ikke tror på hans sønn og elsker ham tilbake slik han fortjener. Denne guden er veldig lik de andre religionenes gud som forholder seg KUN til dine prestasjoner, og dømmer deg enten verdig eller uverdig til "medlemskap i familien" basert på kvaliteten av dine gjerninger.

La oss se litt på denne gode og onde dualistiske guden som mange kristne tror på, og vi leser fra 1 Mosebok 6:6-7:

"Da angret Herren at han hadde skapt menneskene på jorden, og han var full av sorg i sitt hjerte. Han sa: "Jeg vil utrydde fra jorden menneskene som jeg har skapt, ja, ikke bare menneskene, men også feet og krypdyrene og fuglene under himmelen. For jeg angrer at jeg har skapt dem."

Allerede i første boka i Bibelen, nummer 1 av totalt 66 bøker, så angrer altså Gud på at han skapte menneskene. Men han angret ikke bare på at han hadde skapt dem, men også alt annet som levde på jorden. Hva slags gud er dette? Jeg klarer ikke å ta livet av en kattunge en gang, langt mindre et menneske, men Gud angrer så inderlig at han faktisk velger å utføre et massemord av apokalyptiske dimensjoner.

For å få til å drepe alt som levde på jorden i en eneste handling konstruerte Gud, i følge ham selv en passende reaksjon på sin anger, en vannflom som lå over jorden i 150 dager, og: "Slik utryddet Herren hver levende skapning på jorden, både folk og fe og kryp og fuglene under himmelen; alt ble utryddet fra jorden." (1 Mosebok 7:23)

Prøv å forestille deg det synet som møtte Noah, hans kone, og hans tre sønner med sine respektive koner da de steg ut av arken den første nye dagen på jorden. Marken må jo ha vært dekket med oppsvulmede halvråtnende lik fra babyer, barn, voksne og gamle. For ikke å snakke om alle dyrene og fuglene (hva galt hadde de egentlig gjort?).

En slagmark i første verdenskrig må jo ha fortonet seg som rene paradis i forhold?

Og dette scenariet skal altså den kristne gud ha stått bak? Er det han vi skal elske, tilbe og forkynne? Denne massemorderen av både mennesker og dyr, fra nyfødte til gamle? For meg er denne historien så grotesk at jeg ikke tar den alvorlig, og hvis noe i Bibelen IKKE stemmer med Jesu liv og gjerninger så er denne helt på toppen av denne listen.