top of page

Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Sender Gud mennesker til helvete?


Som en innledning vil jeg beklage det sterke bildet, men jeg valgte å bruke det som en illustrasjon på denne leksjonen. Det vi ser på dette fryktelig bildet er en del av det som skjer i verden i dag, men er allikelve for ingenting å regne i forhold til hva mange tenker om helvete, og hva som skal bli skjebnen til faktisk majoriteten av menneskeheten.

Dagens leksjon

Serien heter ”Helene sjekker inn,” og denne dagen sjekket hun inn på Sunnås sykehus. Det er et rehabiliterings-sykehus der mennesker med ulike skader får sin nødvendige opptrening, og det jeg fikk se denne timen rørte meg dypt i hjertet. Gråten satt i halsen stort ett hele timen programmet varte, og noen ganger klarte jeg ikke å la være å felle en tåre.

En av de skadede var en ung jente, og i ganga på rommet hennes på sykehuset hang russedressen. Hun fikk aldri bruke den, for en dag hun gikk ut av rommet sitt hjemme hos foreldrene falt hun uten forvarsel sammen på gulvet. Hun hadde fått en hjerneblødning.

Da hun våknet opp igjen var hun lam, og stemmen var i tillegg neste helt borte. Livet ble snudd helt på hodet, og som far kjente jeg smerten dypt inne i hjertet. Tenk om det var mitt barn dette gjaldt? Jeg klarte ikke helt å forestille meg smerten som foreldrene opplevde, og i mitt stille sinn takket jeg Gud for at alle mine var friske og trygge.

En annen ung mann, bare 20 år, hadde levd sitt korte liv i rus og kriminalitet. En dag fikk han en infeksjon av skittent brukerutstyr, og etter kun 6 timer var han lam fra nakken og ned. Han klarte ikke en gang å puste selv, men måtte ha en slange koblet til halsen.

Igjen kjente jeg på den iboende kjærligheten en far har til sitt barn, og kunne formelig kjenne hva hans foreldre gikk igjennom. Tenk å se sitt eget barn lide på denne måten? De aller fleste av oss hadde gladelig ofret seg selv for å redde sitt eget barn, og gjort hva som helst for å fjerne lidelsene.

Det er bare sånn vi er skapt.

Som du ser av overskriften så handler dette stykket om Gud virkelig sender mennesker til helvete, der de skal tortureres i all evighet i en ild som i det naturlige ville ha tatt livet av dem etter kort tid. For det er faktisk hva en del kristne tror, men som du forstår jeg overhodet ikke er med på.

For hva slags Gud er det som på den ene siden elsker deg, men på en andre siden ikke bare kan, men til og med vil torturere deg i all evighet? Han skal riktig nok ikke gjøre jobben selv, men har overlatt den til Satan og hans demoner.

Jeg tror tiden er inne til å avsløre denne groteske løgnen om Gud, og vil i denne leksjonen se det hele fra et filosofisk ståsted og bruke en del eksempler som alle kan relatere seg til. Som for eksempel det som du ser på bildet der IS som brenner en pilot fra Jordan levende.

Reaksjonen fra verden lot ikke vente på seg, og IS ble kollektivt fordømt og gitt fortjente merkelapper som demoniske, sataniske, barbariske, umenneskelige, avskum og søppel. Hele verden var samstemmige i at en slik avskyelig handling ikke kunne forsvares, og at noe så umenneskelig ikke hørte hjemme i en sivilisert verden.

Den som gjør noe så avskyelig fortjener ikke en gang å kalles et menneske, men et ondskapsfullt vesen som bør utsletts og fjernes for godt.

Verden har også tidligere vært vitne til ugjerninger vi i dag fordømmer det på det sterkeste. Et eksempel som ligger oss nordmenn nært er de bestialske drapene på Utøya, og vi som er foreldre kan bare forestille oss hvordan vi hadde reagert om det var en av våre som var på øya sammen med denne djevelske og umenneskelige drapsmannen.

Vi beskytter jo alle våre barn med våre egne liv, og også i naturen ser vi det samme. Bare prøv å gå imellom en bjørnemamma og ungen hennes, så finner du fort ut hva ekte morsinstinkt er. Det å beskytte barna våre er noe Gud har skapt i oss alle sammen, inkludert dyrene, og dette burde fortelle oss noe om Guds hjerte for sine barn.

Det er jo Han vi har det fra.

Hva om vi går tilbake til den stakkars piloten som lider en slik uhyrlig skjebne. Han er noens sønn, og prøv å tenk deg om det var din sønn eller datter som satt i dette buret? Prøv å ta inn over deg hvilke følelser dette ville ha utløst hos deg? Ja, jeg vet det gjør vondt bare å tenke på det, og jeg kjenner mens jeg skriver et sinne som er så sterkt at det vanskelig kan beskrives med ord.

Denne piloten, denne sønnen med en far og en mor, han dør til slutt. Heldigvis må vi nesten si, for de smertene han opplever den siste tiden her på jorden er umulige å fatte. Men jeg kan tenke meg at både mamma og pappa til denne gutten har tenkt på det mer enn en gang, og jeg vet ikke om de noen gang er i stand til å få dette ut av sinnet.

Men i helvete der dør man aldri! For du skal ikke bare lide en kort stund, men Gud skal som en ekstra straff for at du ikke tok i mot frelsen oppheve naturlovene for deg, og holde deg kunstig i live i evigheters evighet!

Jeg klarer ikke med min beste vilje å forstå hvordan mennesker klarer å tro på dette, og samtidig tro at Gud er så full av kjærlighet at Han gav sin sønn på korset for din og min skyld? Ser de ikke at dette ikke stemmer?

Bibelen sier noe om det å drepe sine barn med ild, og i Jeremia 7:30-31 står det: ”For judeerne har gjort det som er ondt i mine øyne, sier Herren. De har innsatt det motbydelige i det huset som navnet mitt er ropt ut over, og gjort det urent. De har bygd Tofet-haugene i Ben-Hinnom-dalen, hvor de brenner sønnene og døtrene sine i ilden. Det har jeg ikke pålagt dem, det har aldri vært i mine tanker.”

Ben-Hinnom dalen er det samme som Gehenna, det som feilaktig i Bibelen oversettes til helvete med de hedenske overbygninger som vi har lagt i dette ordet hentet fra hedensk mytologi. Men legg merke til at Gud aldri har hatt det å drepe sine barn i tankene, men på tross av Bibelens klare ord om dette tror allikevel mange at Gud ikke bare vil drepe, men til og med torturere sine barn for evig i et helvete?

Men la oss lese litt mer om hva Gud tenker om det å drepe egne barn, og vi ser i Jeremia 32:33-35: ”De snudde ryggen til meg, ikke ansiktet, og enda jeg lærte dem opp både sent og tidlig, ville de ikke høre på meg og ikke ta imot lærdom. Men de motbydelige gudene sine satte de opp i huset som mitt navn er nevnt over, så det ble urent. De bygde offerhauger for Baal i Ben-Hinnom-dalen for å ofre sønnene og døtrene sine til Molok. Det har jeg ikke pålagt dem, det har aldri vært i mine tanker at de skulle gjøre noe så avskyelig og slik få Juda til å synde.”

Gud kaller det å drepe egne barn med ild for avskyelig, og jeg kaller tanken og påstanden om at det finnes et helvete der Gud vil torturere sine egne barn til evig tid for enda mer avskyelig. Hvordan man kan få dette til å stemme med en kjærlig og god Gud er for meg totalt uforståelig!

Prøv å forestille deg at du ikke vil ha problemer med å torturere dine egne barn over åpen ild om de gjorde det som var galt i dine øyne. Du vil faktisk til og med hevde at det er riktig for du er jo ikke bare kjærlighet, men du er også rettferdig. Det går ikke å forestille seg det, ikke sant? For hvis du elsker dem kan du selvsagt ikke klarer å påføre dem noe så uhyrlig.

Hvis helvete hadde eksistert som et sted med evig tortur utført av satan, ender vi opp med at Guds opprinnelige plan med et paradis til barna sine blir det stedet med prosentvis færrest mennesker. Helvete derimot, der satan regjerer og hersker uten innblanding fra Guds side, blir det stedet med overlegent flest av Gud barn.

Jeg håper du ser at dette umulig kan stemme, for da står jo satan igjen som vinneren?

Nei, det er på høy tid å fortelle alle mennesker at hevete ikke eksisterer annet enn i fantasien, og at Gud er en trygg og god pappa. Jeg tror at løgnen om at Gud sender de som ikke tar imot Ham til helvete er den løgnen som mest av alt hindrer mennesker i å bli frelst. Ingen fornuftige mennesker vil vel frivillig gå til en slik Gud? Det blir om gutten i et frieri sier: ”Jeg elsker deg over alt på jord, men om du ikke vil gifte deg med meg kommer jeg til å brenne deg i ovnen!”

Gud er ikke slik, og jeg håper at du tør å kjenne etter i ditt eget hjerte, og slippe tak i kanskje litt fastlåste overleveringer fra både menighet og kirke. Spør deg selv om du innerst inne tror at Gud kan være så ufattelig ond som konseptet helvete krever, og hvordan dette passer inn i det Jesus kom for å vise oss. Det var jo ikke mye helvete i Ham, for å si det sånn.

Nei, Gud er som Jesus, fullkommen god og kjærlig, og ikke en sadist og massemorder av sine egne barn som ville ha gjort onde mennesker som Hitler, Stalin og Mao til pusekatter i forhold. Gud er en fullkommen kjærlig Gud, og det er på tide at helvete avlyses og avsløres som den sataniske løgnen det er.


bottom of page