Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

...."phone home!"


Hvem så vel ikke den prisvinnende filmen om romvesenet ET som strandet på jorda? Det lille, rare vesenet som ble syk av våre fremmede og ubarmhjertige omgivelser, og der eneste redning var å få gjenopprette kontakten med sin opprinnelige familie i sitt opprinnelige miljø?

Jeg husker så godt den scenen da moderskipet nærmet seg jorden, og det lille hjertet i ET begynte å lyse rødt. Først svakt, så sterkere og sterkere jo nærmere de kom hverandre. Da ET igjen var tilbake i sitt opprinnelige miljø, elsket ubetinget for den han var, lyste hjertet sterkere enn noen gang.

I denne leksjonen er det vi som er ET, og det er vi som blir syke av våre omgivelser. Vi passer ikke inn i det prestasjonsbaserte miljøet som religionen har skapt. Hjertene er blitt kalde, de lyser ikke lenger, og vi lengter alle sammen etter noe vi ikke helt klarer å sette ord på.

Religionen tilbyr en erstatning med sine skrevne og uskrevne lover og regler, tolkninger og doktriner, og i vår lengsel omfavner vi den da det minner litt om det vi lengter etter - som ET å bli gjenforent med moderskipet, vårt opphav som elsker oss uten betingelser.

For i våre hjerter har vi det samme mottakerapparatet som ET, og når vi blir eksponert for ubetinget kjærlighet - vårt moderskip - begynner også våre hjerter å "lyse rødt".

Det var dette som skjedde med de to første disiplene da de møtte Gud i Jesu skikkelse for første gang. Da de fikk møte sitt "moderskip" - den ubetingede kjærligheten ansikt til ansikt - våknet hjertet i dem til live. Markus beskriver deres reaksjon slik:

"Straks lot de garnene ligge og fulgte ham." (Mark. 1:18)

Det var ikke den historiske personen Jesus de fulgte etter for hans tjeneste var ikke påbegynt enda, og Jesus var for dem totalt ukjent og uten referanser. Simon og Andreas reagerte som alle mennesker vil gjøre når de til slutt får møte Jesus, om det er i det jordiske livet eller i etterlivet. Som ET fra og av hjertet ble dradd mot sitt opphav, ble også de to første disiplene.

For alle mennesker er skapt uten forsvar mot den ubetingede kjærligheten, og den treffer oss i hjertet på en slik måte at all motstand er nytteløs. Som en kattunge av seg selv følger etter kattemor, slik vil alle mennesker følge etter Gud - den ubetingede kjærligheten kilde og opphav.

Jeg tror vi er inne i en spennende periode av historien, der mange kristne lever som ET - som fremmede i et fremmed og ubarmhjertig miljø, uten et intimt, relasjonsbasert fellesskap med sin far og Skaper. Jeg tror at mange lenger etter å oppleve den ubetingede kjærligheten, men sitter fast i sine religiøse tankebygninger. Religionen, kjærlighet MED betingelser, har blitt sugd inn i vakuumet skapt av fraværet av åpenbaringen om at Jesus viste oss det sanne bildet av Gud.