Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Fornekter Gud de som fornekter Ham?


Kan det virkelig stemme at Gud vil utestenge de som av en eller annen grunn fornekter Ham, mens alle de troløse vil Han vise nåde, for da kan Han plutselig ikke fornekte seg selv og sin trofaste kjærlighet til menneskene - Hans barn? Er ikke det å vise kjærlighet og nåde til noen, og krav og dom til andre?

I 2. Timoteus 2:12-13 står disse kjente ordene:

"Fornekter vi, skal han fornekte oss. Er vi troløse, så er han trofast, for han kan ikke fornekte seg selv."

Siste delen av dette verset elsker de fleste å lese, og jeg er intet unntak. Det minner om Jesus, ikke sant? Budskapet er at selv om du er troløs, har mistet troen, gått tom og ikke lenger ser en utvei, så vil Gud allikevel være trofast.

Han kan nemlig IKKE fornekte seg selv, for Han er trofast kjærlighet uten betingelser! Han elsker deg og vil alltid gjøre det. Han er nåde, omsorg og barmhjertighet - akkurat som Jesus!

Hvem av oss har vel ikke mistet troen en eller flere ganger, om vi skal være ærlige? Om det gjelder penger, helse, eller noe annet vet bare du, men noen ganger i livet så er det bare som om tros-batteriet går tomt. Man klarer rett og slett ikke å tro mer på Guds løfter.

Da er det godt å vite at Gud ikke "hevner" seg på din troløshet, men på tross av den allikevel utviser nåde, forståelse, omsorg og barmhjertighet. Selv om du gir opp å tro på ham, så vil Han ALDRI gi opp å tro på deg. Han vil stå ved sine løfter til evig tid, og det OM DU TROR DET ELLER EI!

Men så har vi første delen av verset der er budskapet tilsynelatende er motsatt? Kan det virkelig være slik at Gud, om du av en eller annen grunn skulle være så langt nede at du fornekter Ham, så vil Han ikke vise deg den samme nåde som når du er troløs eller feiler på andre områder i livet? Men som straff for din fornektelse vil Gud konsekvent avvise deg, og ved den aktive handlingen fra Hans side henvise deg til enten evig død eller pine i helvete, alt etter din hva din teologiske tolkning legger i begrepet "fortapelse".

Kan dette stemme - er frelsen plutselig gjerningsbasert og ikke lenger nåde?

Hva med Peter da? Han fornektet jo Jesus tre ganger, og til og med bannet på at han ikke kjente ham? Men det fikk jo ikke den konsekvens at Gud fornektet Peter tilbake så det kostet ham frelsen? Og dette var jo til og med i den gamle Pakten?

<