Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Du er elsket som du er


Det gjør noe med oss når vi hører at vi er elsket som vi er, og at uansett hvordan vi føler oss så er vi inkludert i Guds kjærlighet. Det treffer en helt spesiell nerve i oss, og innholdet i setningen får oss til å senke skuldrene. og å heise hvitt flagg i forhold til egne prestasjoner.

Tenk så deilig å få hvile i vissheten om at vi er elsket som vi er!

"Du er elsket som du er!" er en setning som ofte brukes av forkynnere, pastorer og bibellærere, for de kjenner veldig godt til den positive virkningen. Forsamlingen slapper av og da slapper de også selv av. Tilhørerne blir trygge, og tør å åpne både ører og hjerte for budskapet som skal leveres. For hvem blir vel ikke trygg og avslappet av å høre at de er elsket, og til og med akkurat som de er?

Men har du tenkt over hva som gjør at vi så lett tar imot budskapet å være elsket som vi er? Vel, her er min forklaring, eller tolkning om du vil.

Å være elsket av Gud som vi er peker på vår relasjonelle tilhørighet til Gud, der Han elsker oss som en mor elsker sitt barn. Det er en kjærlighet totalt uten betingelser, og en enveis kjærlighet som utgår fra Guds farshjerte uten at Gud krever at vi fortjener den via våre gode gjerninger i retur.

Gud rett og slett bare elsker oss fordi vi er til, og uten å stille så mye som en eneste betingelse!

Det er naturlig for oss å være elsket av Gud, for det er slik Han har skapt oss. Vi er som en radio med kun en frekvens - ubetinget kjærlighet. Så når vi får høre at vi er elsket som vi er, at vi er akseptert, Gud ser oss, passer på oss, har omsorg for oss, så har dette budskapet en åpen vei inn i våre hjerter. Det møter ingen motstand, vekker ingen trass, opprør, angst eller frykt, men det oppleves alltid godt, nært og trygt.

Det oppleves rett og slett naturlig.

Men det samme kan ikke sies om det andre budskapet som er at Gud elsker deg, men kun hvis Han liker hva du gjør. Det prestasjonsbaserte budskapet treffer deg også, men ikke der det gjør godt. For med en gang du hører at Gud elsker deg forutsatt summen av dine gode gjerninger kvalifiserer deg til det, kommer fordømmelsen og rammer deg akkurat der det gjør vondest.

Som et skremt lite barn kjenner du frykten for at din Far i Himmelen vil avvise deg fordi du ikke er god nok. Dine gjerninger avslører deg! Jeg kan bare snakke for meg selv, men da jeg levde under dette frykt-regimet var jeg helt enig med fordømmelsens stemme. For den sa jo sannheten!