Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Skapt i Kristus


La oss lese Kol. 1:15-16: "Han er den usynlige Guds bilde, den førstefødte, som står over alt det skapte. For i ham er alt blitt skapt, i himmelen og på jorden, det synlige og usynlige, de som troner og de som hersker, både makter og myndigheter – alt er skapt ved ham og til ham."

Det første vi ser er at Jesus er Guds bilde, altså Guds selvåpenbarelse. Lurer du på hvem og hvordan Gud er?

Riktig svar er Jesus!

Like tilgivende, nådig, barmhjertig og full av ubetinget kjærlighet som Jesus demonstrerte da han gikk blant oss, slik er Gud. Det er hva Paulus sier i denne ene setningen. Dette bekreftes også av Johannes i Joh. 1:18:

"Ingen har noen gang sett Gud, men den enbårne, som er Gud, og som er i Faderens favn, han har vist oss hvem han er."

Jesus sier dette om koblingen mellom ham og Gud i Joh. 14:11:

"Tro meg når jeg sier at jeg er i Faderen og Faderen i meg. Om ikke for annet, så tro det for selve gjerningenes skyld."

- "Gud er lik det jeg gjør!" kunne Jesus like godt ha sagt.

- "Se på fruktene" er en annen måte å si det samme på.

Uansett hvilke måte man velger å se og si det på, så lærer vi Gud å kjenne via Jesu handlinger her på jorden. Det betyr at som Jesus var ubetinget kjærlighet og nåde til alle, er også Gud. Bare legger til; og det uavhengig av hva selv bokstaven måtte komme med av tilsynelatende motstridende opplysninger! For det finner du i Bibelen, og du trenger ikke lete lenge en gang. Derfor er det så viktig å forstå at Jesus ikke bare viste oss Gud i ord og gjerning, men at han også VAR og ER Gud!

"Den som har sett meg, har sett Faderen!" sa Jesus i Joh. 14:9

Det neste jeg vil si noe om, og det er selve "rosinen i pølsen" i dag, det er hva Paulus sier om hvem som er i Kristus. Det er ikke uvanlig å tenke seg at det kun er de frelste som er i Kristus, mens de ufrelste er utenfor. Men la oss lese Kol. 1:16 om igjen: