top of page

Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Sølvsmeden


Tre eldre damer pleide å treffes hver torsdag for å lese i Bibelen sammen. En torsdag ettermiddag var de kommet til Malaki i Det gamle testamentet.

"Han skal sitte og smelte og rense sølvet," leste en av damene høyt fra Malaki 3:3.

På vei hjem fra bibeltreffet ble dette bibelverset sittende igjen hos en av damene. "Hvorfor står det at Gud er som en sølvsmed som sitter ned mens han arbeider med å rense oss?" grublet hun på.

Hun klarte ikke å slutte å gruble på dette, så da hun kom hjem fant hun fram til en sølvsmed i telefonkatalogen. Hun ringte ham og spurte om hun kunne komme på studiebesøk en dag. Sølvsmeden ble en smule overrasket, men sa hun var hjertelig velkommen til å stikke innom.

Som sagt, så gjort, noen dager senere gikk den lille damen ned til sølvsmeden.

"Si meg, kan du fortelle noe om hvordan du arbeider med sølvet?" Det gjorde smeden gjerne, og han fortalte grundig hvordan hele prosessen gikk for seg. "Men si meg" sa hun da han avsluttet beskrivelsen sin, "stemmer det at du sitter ned mens renselsesprosessen foregår?"

"Å ja!" svarte smeden. "Jeg må sitte med blikket festet på smelteovnen. Hvis prosessen fortsetter bare littegrann lenger enn nødvendig, blir sølvet skadet."

Den lille damen ble helt varm om hjertet da hun hørte smedens ord. Tenk at Gud gjør det samme med oss! Han holder blikket festet på oss mens vi går gjennom en prøvelse slik at vi ikke prøves mer enn vi klarer. Hun takket for at hun fikk komme på besøk, og for at smeden hadde tatt seg tid til å fortelle så mye om arbeidet sitt for henne.

Men akkurat idet hun skulle til å forlate smia, ropte smeden etter henne.

"Forresten, det var noe jeg glemte å fortelle. Jeg vet at renselsesprosessen er ferdig når jeg kan se mitt eget speilbilde i sølvet."


bottom of page