top of page

Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Omvend deg!


Matt. 3:2: «Vend om, for himmelriket er nær!»

Hvis du feilaktig tror at synd er et verb som forholder seg til dine gjerninger, vil du misforstå omvendelse til å handle om det samme, nemlig dine gjerninger.

Men når du forstår at synd er et substantiv som referer til satans løgntanker om Gud i ditt sinn, vil du forstå at omvendelse ikke er en endring i adferd, men i sinnet. Jesus sa ikke at synden er at de ikke gjør som meg, men at:

"Synden er at de ikke tror på meg." (Joh. 16:9)

Når vi vet at omvendelse er en endring i sinnet, la oss se hva Paulus sa til Romerne i Rom. 12. 1-2:

"Og la dere ikke lenger prege av den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til hans behag, det fullkomne."

Legg merke til at det ikke står:

"La dere forvandle ved en forbedring i adferd"

men

"La dere forvandle ved sinnets fornyelse!"

Omvendelse handler om en prestasjonsfri forvandling - ikke en prestasjonsbasert forandring. Vi skal la oss forvandle; ikke forvandle oss selv. Det er av nåde.

Hvem var mottakerne av dette budskapet om omvendelse? Jo, de skriftlærde, fariseerne og jødene der fellestrekket var at de trodde at gode gjerninger ville føre dem nærmere Gud. Det var de som ble bedt om å omvende seg i betydningen tenke annerledes enn det de gjorde! De tenkte feil!

Også i dag trenger mange å omvende seg fra sitt loviske tankesett og vende om til det Jesus lærte, og ikke minst demonstrerte. Kanskje det er du som trenger å høre Jesus si: "Omvend deg?" Jeg vet at jeg trenger å høre det hver dag, for det er så uendelig mye mer lys å få over hvem Gud er.

Vi trenger alle å erkjenne at vi ikke vet alt, og at det er rester av løgntanker om Gud i våre sinn. Kanskje til og med mer enn vi liker å tro? Hele livet er en reise i konstant omvendelse der den hellige Ånd, om vi tillater det, renser våre sinn i det tempoet vi tåler slik at sannheten om Gud blir mer og mer virkelig for oss.

2. Kor. 10:4-5: "For våre våpen er ikke fra mennesker, men de har sin kraft fra Gud og kan legge festninger i grus. Vi river ned tankebygninger og alt stort og stolt som reiser seg mot kunnskapen om Gud, og vi tar hver tanke til fange under lydigheten mot Kristus."


bottom of page