top of page

Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Løgnen


1. Tim. 2:4: "han (Gud) som vil at alle mennesker skal bli frelst og lære sannheten å kjenne."

Frelse er å lære sannheten å kjenne. Ikke en hvilken som helst sannhet, men Strongs forklarer sannheten (alétheia) slik:

"Den guddommelige sannheten åpenbart til mennesket. Altså ikke en ny sannhet, men en evig sannhet som alltid har vært sann - virkeligheten i kontrast til illusjonen."

Frelse er slik jeg tolker dette å endelig se sannheten i motsetning til den løgnskapte illusjonen.

Du har kanskje lest om den stygge andungen som levde og tenkte som en andunge? Ikke bare en andunge, men til og med en stygg andunge.

Men en dag så han i vannspeilet at han ikke var en stygg andunge, men en vakker svane, og i det øyeblikket lærte han sannheten å kjenne. Den stygge andungen ble frelst og reddet fra illusjonen om at han var en stygg andunge.

I vannspeilet lærte han sannheten å kjenne - han hadde aldri vært en andunge, men alltid vært en svane!

Bibelen forteller om vår forvandling fra "stygg andunge til kongelig svane," gammelt til nytt menneske, fra mørke til lys, fra satans makt (et annet ord for løgnen) og til Gud. Og ja du har rett, Bibelen bruker også uttrykket frelse om denne forvandlingen.

Tilbake til andungen.

Hva ble den stygge andungen reddet fra (frelst/sózó) da den så seg selv i vannspeilet?

1. Fra å være en stygg andunge?

eller

2. Fra illusjonen om at han var en stygg andunge?

Alternativ 2 er selvsagt rett for andungen var jo aldri en andunge selv om både den og alle de andre trodde det. Han hadde alltid vært en svane, men løgnen hadde ført til at ham selv og alle de andre trodde illusjonen fremfor virkeligheten.

"Når ble du frelst?" er et vanlig spørsmål blant kristne. Noen vet dato og klokkeslett, andre sier de har i grunnen vært frelst hele livet.

Men i dag vil jeg spørre deg om noe mye viktigere og det er ikke når du ble frelst, men hva ble du frelst fra?

1. Ble du frelst fra å ikke være et Guds barn til å bli det?

eller

2. Ble du frelst fra illusjonen om at du ikke var et Guds barn?

Sagt på en annen måte; tror du at den nye skapning er ny for Gud, eller kun for deg? Tror du at Gud noen gang sett deg som en stygg andunge som måtte bli frelst til en svane, eller kan det være at det du eneste du trengte å reddes fra var illusjonen?

Frelse er å lære sannheten å kjenne, og det jeg vil du skal tenkte på er om sannheten ble en sannhet først i det øyeblikket du så den, eller har den vært sann hele tiden?

Avslutter med dagens vers i 1. Tim. 2:4: "han (Gud) som vil at alle mennesker skal bli frelst og lære sannheten å kjenne."

Strongs

alétheia

Original Word: ἀλήθεια, ας, ἡ

Definition: truth, but not merely truth as spoken; truth of idea, reality, sincerity, truth in the moral sphere, divine truth revealed to man, straightforwardness.

[In ancient Greek culture, 225 (alḗtheia) was synonymous for "reality" as the opposite of illusion, i.e. fact.]


bottom of page