top of page

Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Hvis du virkelig trodde på helvete...


Hvis du virkelig trodde at dine;

- familiemedlemmer,

- naboer,

- venner og bekjente,

- ja alle som ikke hadde sagt ja til Jesus ville pines og tortureres i all evighet i et brennende inferno kalt helvete;

da hadde du selvsagt gjort alt i din makt for å advare dem om denne kommende katastrofen som venter dem like sikkert som himmelen venter deg og de andre som har sagt ja til Jesus.

Noe annet ville ha vært den totale ansvarsfraskrivelse, en egoisme og en "jeg bryr meg ikke" holdning som ingen mennesker på planeten klarer å leve med. For ingen oss lar vel være å advare andre om så det gjelder bare det at huset deres brenner? Men her snakker vi ikke bare om en liten brann i huset, men om tortur i en sjø av ild i all evighet uten noen gang å få dø i fra smertene!

Ja tror det eller ei, men enkelte kristne, ja de finnes også i Norge, tror også at Gud skaper et ekstra følsomt smerte-apparat i de som pines i helvete så torturen skal bli ekstra grusom. Prøv å ta inn over deg at en god og kjærlig Gud utstyrer de som tortureres i ild og med spyd, lanser, kniver og det som verre er, med et hyper-sensitivt følelses-apparat så lidelsene skal bli så grusomme som det er «guddommelig» mulig?

Derfor er jeg overbevist om at de som ikke bruker hvert ledige minutt i døgnet til å advare andre om at helvete, innerst inne ikke tror at helvete eksisterer!

De sier de tror på helvete men innerst inne så gjør de det egentlig ikke. For hvem med et sunt og normalt sinn kan tro på noe så helt vanvittig, barbarisk og uhyrlig? Det er rett og slett for sykt, grusom, perverst og ondskapsfullt til at det er mulig for vår hjerne å i det hele tatt omfavne rekkevidden av et slikt sykt konsept.

Vi snakker tross alt om tortur på et så voldsomt nivå at et menneske under normale omstendigheter ville ha dødd etter få sekunder. Smertene og de mentale konsekvensene vil sørge for det; heldigvis får man si. Men i helvete slipper man altså ikke unna så lett for der har altså Gud sørget for at torturen varer i evigheters evighet.

For i helvete opphever Gud naturlovene som gjelder her på jorden, og skaper nye egenskaper i torturofrene så de ikke dør av å for eksempel senkes ned i en sjø av ild som i enkelte illustrasjoner ser ut som lava. I tillegg utstyres de med en overfølsomhet for smerte så selv et lite vindpust fører til et smertehelvete du gladelig hadde dødd for å unnslippe.

Da kan du jo tenke deg hva det å bade i ild vil skape av smerter, frykt og vanvidd? Så kan du gange dette med evigheters evighet, og der har du helvete. Og direktøren og oppfinneren av dette helvete skal liksom være den samme gode guden vi kristne forkynner, opphøyer, og lovsynger? Han som elsker oss så høyt at Han ofret sin egen Sønn? Han som oppfordrer oss til å elske selv våre fiender? Vi skal liksom tro på at en slik kjærlig Gud har dette i seg, og at summen av dette er kjærlighet?

Nei, dette sinnsyke konseptet må dø, og det aller helst i dag. Nok er nok, og dette sataniske fryktbaserte konseptet har ødelagt nok mennesker.

Noen sier til og med at helvete er helt rettferdig, og at de om så hadde fulgt ufrelste til helvetes porter om de ble bedt om det. For som de sier; "det er jo ikke Gud som dømmer dem, det er de selv."

Da er min utfordring til deg; vil du følge din egen ufrelste datter til helvetes porter og gi henne over til de demoner som skal torturere henne i evighet? Og når hun ser på deg med frykt i øynene og skjønner hva som er i ferd med å skje, vil du da si med den samme enkelthet som du sier det til andre;

"Du skjønner min elskede datter, det er ikke Gud som dømmer deg men du har dømt deg selv. Så dette må skje for at Gud skal være rettferdig. Syndere som deg MÅ tortureres, det er bare sånn det er og det regner jeg med du forstår!"

Og nei, jeg ber IKKE om unnskydning for dette groteske eksempelet, for dette er bare én av de barbariske og umenneskelige konsekvensene av helvete. For i følge kristen-DOMMEN vil det bli millioner av døtre i helvete. Mange av fedrene til disse døtrene tror på helvete, og kanskje nettopp du er en av dem? Vel, da er utfordringen gitt!

Jeg registrerer at de som angriper mine og andres godt dokumenterte påstander om at konseptet og ideen om et helvete er menneskeskapt ikke bruker en eneste kalori på å advare sine medmennesker om hva Gud har tenkt å gjøre med dem som ikke sier ja til Jesus før de dør. Det hopper de glatt over, og svarer som oftest:

"Vi er for opptatt med å fortelle dem at Gud elsker dem, og om alt det gode som venter dem i Himmelen."

Er det fordi de er ansvarsløse, egoistiske, og at de ikke bryr seg om at selv sine nærmeste venner, kanskje til og med sin egen datter er på vei rett inn i et smertehelvete av apokalyptiske dimensjoner?

Nei selvsagt ikke, men årsaken er at de innerst inne ikke tror på helvete.

For hadde du seriøst trodd at helvete eksisterer hadde du selvsagt brukt all din tid her på jorden til å advare andre mennesker. For hvordan kan du i det hele tatt ha samvittighet til å bruke så mye som ett eneste minutt på å ta ferie når du vet at din gamle ufrelste nabo om kort tid vil oppleve smerter, pine og tortur som aldri vil ta slutt?

Hvordan kan du ligge og sole deg og nyte livet når andre, ja faktisk de fleste mennesker snart vil oppleve en tortur som får enhver menneskeskapt torturmetode til å blekne?

Hvordan kan du som pastor unnlate å fortelle dine sambygdinger at det frelse egentlig handler om er å unngå helvete!

Hvordan kan møtene dine i menigheten handle om noe annet tema enn helvete, for hva er vel viktigere enn å unngå evigvarende tortur?

Svaret er at du egentlig ikke tror på helvete, aldri har gjort det, og dine handlinger avslører deg.


bottom of page