top of page

Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Jeg har en hemmelighet


De som kjenner meg godt vet at jeg kanskje ikke er den beste i verden til å holde på hemmeligheter. Det er noe med å vite noe de andre ikke vet som gjør at det nærmest klør på innsiden etter å dele det med i hvert fall én du stoler på.

Men det beste er selvsagt å være pottetett, noe jeg ikke alltid kan skryte på meg å ha vært.

Men i dag skal jeg fortelle deg en hemmelighet som du overhodet IKKE skal holde for deg selv, men dele med så mange som mulig. Denne hemmeligheten fikk Paulus av Jesus, og han fikk IKKE beskjed om å ikke si det videre, men om å dele den både muntlig og skriftlig.

Her er hva Paulus skrev om en hemmelighet som INGEN fram til da kjente til, men som målet er at ALLE mennesker en dag skal få åpenbart. Kanskje din dag er i dag?

Hemmeligheten.

Kol. 1:27: "Gud ville kunngjøre for dem hvilken rikdom av herlighet denne hemmelighet betyr for folkeslagene: Kristus blant dere, håpet om herlighet!"

Kristus blant dere, sier oversetteren, og det indikerer at Han er blant oss, rundt oss, men ikke nødvendigvis i oss. Men la oss se på grunnteksten for den sier ikke;

"Kristus BLANT oss"

men

"Kristus I oss!"

Ordet i kommer fra grunntekstordet en, og betyr iflg Strongs:

"i, inne i, på innsiden av."

Det gir verset en helt annen mening, for nå blir det:

"Gud ville kunngjøre for dem hvilken rikdom av herlighet denne hemmelighet betyr for folkeslagene: Kristus i dere, håpet om herlighet!"

Det at Kristus er i oss er hemmeligheten som ifølge Paulus "har vært skjult fra evighet av og for alle slekter, men som nå er blitt åpenbart for hans hellige." (vers 26)

Les hele uttalelsen fra Paulus, men nå med kunnskapen om at det er Kristus i oss som er den store hemmeligheten.

"For den (menigheten) er jeg blitt en tjener i kraft av det forvalteroppdrag Gud har gitt meg hos dere: å fullføre tjenesten med Guds ord, den hemmelighet som har vært skjult fra evighet av og for alle slekter, men som nå er blitt åpenbart for hans hellige. Gud ville kunngjøre for dem hvilken rikdom av herlighet denne hemmelighet betyr for folkeslagene:

Kristus i dere, håpet om herlighet!

Ham er det vi forkynner, og vi rettleder og underviser alle mennesker i den fulle visdom, for å føre hvert menneske fram til modenhet i Kristus. For å nå dette mål arbeider og kjemper jeg i hans kraft, den som virker i meg med styrke."

Så hva er det jeg vet som ikke du vet? Hva er hemmeligheten?

Joda, du har gjettet riktig. Hemmeligheten er at Kristus er i alle mennesker, ja hele sitt skaperverk. Han er faktisk ALT I ALLE.

Strongs

en

properly, in (inside, within); (figuratively) "in the realm (sphere) of," as in the condition (state) in which something operates from the inside (within).


bottom of page