top of page

Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Hvordan kan de tro det om meg?


Det er to måter å finne ut av hvordan Gud er, men kun en av dem er riktig.

1. Bruke Bibelen som fasit

2. Bruke Jesus som fasit

Men er ikke problemet at ingen av oss vet hvordan Gud er og at vi derfor må bruke Bibelens beskrivelse av Ham som fasit? For hvordan skal vi ellers klare å finne sannheten om hvem Gud er om vi ikke skal;

"lese som det står, og tro som det står?"

La oss se litt på denne problemstillingen sammen og bruke deg som eksempel.

Hva om det kom en bok om deg der enkelte påstander kunne tolkes til at du var en hevngjerrig person som ikke gikk av veien for å ta livet av dine meningsmotstandere?

Hvordan ville du da ha reagert?

Sannsynligvis med avsky og forakt, forbauselse og ikke minst forundring. Du ville nok også ha følt for å gå ut å forsvare deg selv personlig, eller i det minste sende noen i ditt sted for å forklare hvem du egentlig er.

Men hva om vi tar det litt lenger og at dine nære venner, de som kjenner deg og som du alltid har behandlet godt valgte å tro det verste om deg ene og alene basert på:

"Det står jo skrevet?"

Hva om boka om deg blir deres eneste fasit, og at dine gjerninger underordnes dine venners tolkninger av bokstaven? Hva om uansett hva du sier, gjør, og har gjort av gjerninger så blir du møtt med et skuldertrekk og påstanden:

"Men det står jo skrevet - svart på hvitt!"

Jeg regner med du forstår hvor jeg vil hen, og at jeg snakker om Gud. Det er Han som enkelte steder i Bibelen er omtalt på en slik måte at man faktisk kan begynne å lure på hvem Gud egentlig er.

For mange av historiene om Gud er skrevet slik at det ikke er krystallklart hvordan Han er. Er Han fullkomment god, alltid tilgivende og barmhjertig, eller vil Han sende sine fiender - de som ikke tror på Hans sønn - til evig tortur i helvete?

Er Han en livgivende Gud, vår alles kjærlige Far som elsker alle uavhengig av deres prestasjoner, (slik foreldre gjør) eller tar Han hevn på en så brutal måte at selv spedbarn ikke unnslipper Hans vrede?

Ja selv ikke uskyldig dyr slipper unna Guds sinne og blodhevn. (ref. syndefloden og Sodoma)

Helbreder Gud sykdommer, eller straffer Han oss med dem? Eller gjør Han begge deler etter som Han mener vi fortjener?

HVEM ER DU GUD?

Selv de som var Guds venner (de skriftlærde) misforstod hvem Gud var og ble heller Jesu motstandere i et misforstått forsvar av Gud - dvs det bildet av Gud de hadde fått ved å bruke Skriften som fasit.

Gud velger derfor å sende Jesus for å vise (bevise) hvem Han er, og i Joh. 1:18 leser vi:

"Ingen har noen gang sett Gud, men den enbårne, som er Gud, og som er i Faderens favn, han har vist oss hvem han er."

Ingen har sett Gud, står det. Det betyr ikke å ha sett med sine fysiske øyne, men sett (horáō) betyr forstått hvem Gud er.

Ingen hadde altså forstått hvem Gud er, sett Ham som Han er med sine innvendige åndelige øyne, og det var det som var problemet. Selv de skriftlærde forstod ikke at Jesus var Gud, og jødene ville derfor steine ham til døde ved flere anledninger. I følge dem var Jesus en vranglærer og en kontrast til;

DET SOM STOD SKREVET!

Min konklusjon blir derfor:

Velg alternativ 1 når du skal finne ut av hvem Gud er.

Et siste spørsmål.

Sett deg selv i Jesu sted og prøv å forestille deg at det var du som måtte gå igjennom alt det han opplevde. Hva om det var du som hadde ofret alt for dine venner, ja til og med ditt eget liv, for så å allikevel måtte oppleve at de trodde mer på sine egne tolkninger enn på deg?

Hvordan hadde du reagert?

Du hadde nok sagt som overskriften; "Hvordan kan du tro det om meg?"

Strongs

horáō

I see, look upon, experience, perceive, discern, beware.

See, often with metaphorical meaning: "to see with the mind" (i.e. spiritually see), i.e. perceive (with inward spiritual perception).


bottom of page