Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Han frelste oss..


Tit. 3:3-7: "For vi var selv en gang uforstandige og ulydige, vi var kommet på avveier og var slaver av alle slags begjær og lyster. Vi levde i ondskap og misunnelse, ble hatet og hatet hverandre. Men vår Gud og frelsers godhet og kjærlighet til menneskene ble åpenbart.

Og han frelste oss,

ikke på grunn av våre rettferdige gjerninger, men fordi han er barmhjertig; han frelste oss ved det bad som gjenføder og fornyer ved Den Hellige Ånd, som han så rikelig har utøst over oss ved Jesus Kristus, vår frelser. Slik skulle vi stå rettferdige for Gud ved hans nåde og bli arvinger til det evige liv, som er vårt håp."

"Jesus frelste oss" leser vi. Og disse som Jesus frelste var i følge Paulus uforstandige, ulydige, kommet på avveie, levde i ondskap og var slaver av alle slags begjær og lyster.

Men så skjedde det noe.

Det som skjedde var ikke at de falt om på gulvet i ettermøtet, angret fra dypet av sitt hjerte, og tok et valg om å følge Jesus. Nei, det som skjedde var som det står:

"Men vår Gud og frelsers godhet og kjærlighet til menneskene ble åpenbart. Og han frelste oss..."

Guds frelsende nåde til alle mennesker - Jesus - ble åpenbart for dem, og de fikk for første gang se hvem de var - GUDS ELSKEDE BARN!

Frelse er IKKE at en far kommer til sin sønn som ble adoptert bort som spedbarn, vokste opp i et fremmed land hos en fremmed familie som han var sikker på var den riktige, og sier:

"Jeg er din riktige far, men om du VELGER meg kan du få lov til å bli min sønn fordi jeg er nådig og barmhjertig. Da blir du frelst!"

Nei, faren sier selvsagt noe slikt som: "Jeg er din far, du er min sønn, og jeg elsker deg. Denne sannheten frelser deg (redder deg) fra løgnen i ditt sinn!"

Men Paulus sier mer så vi alle skal forstå hva frelse er, og det er: "Han frelste oss ikke på grunn av våre rettferdige gjerninger, me