top of page

Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Himmelsk medisin.


Av og til gjør det vondt i magen. Ikke fordi du har spist noe du ikke tåler, spist for mye, eller fordi du er syk, men fordi tankene dine drar deg ned til det mørke vonde stedet der alt er vanskelig og umulig. Du kjenner igjen følelsen i magen, og i løpet av sekunder setter den seg i hele kroppen. Der du for kort tid siden var full av optimisme og tro på fremtiden, er du nå nedtrykt, trøtt og slapp. Livet har gått fra lys til mørke, og du legger deg i fosterstilling på sofaen og håper at det snart går over. Det kan være økonomi, sykdom, menighet, jobb, familie, relasjoner, ekteskap, barna, krig, terror, eller til og med frykt for Gud som utløser det vonde. Den siste frykten kjenner jeg alt for godt til med min fortid i Jehovas vitner. ”Gud ser deg!” sa de med en alvorlig mine. Du forstod alvoret i utsagnet, og hver gang du feilet kom fordømmelsen som en slegge i magen. Økonomiske utfordringer kjenner jeg også godt til da jeg har gått konkurs, og vet hva det gjør med en familie. Selve konkursen er faktisk ikke det verste, men det var tiden fram til konkursen som var det vanskeligste. Det å gå å grue seg til konsekvensene er et mareritt, og du får aldri slappe av. Den vonde magen er der hele tiden, og den tapper deg for all energi og livslyst. Alt er mørkt, og det ene dystre fremtidsbildet erstatter det andre. Det går fra ille til verre, og til slutt er du helt passivisert. Jeg kjenner dessverre godt til den ildkula i magen som har til hensikt å kvele deg, passivisere deg, og å få deg til å tenke negativt om fremtiden. Den var min trofaste blindpassasjer i mange år, og jeg vet derfor alt for godt hva den kan gjøre med et menneske. Fra sitt tilholdssted i mageregionen sprer den sin ødeleggende gift utover i hele kroppen din, og etter kort tid sprer du den videre til din kone eller mann, dine barn, venner, og familie. Du blir en selger av dårlige nyheter, og det selv om du ikke sier et ord.

Det er ikke nødvendig, for energien din taler tydelig nok. Så jeg er dessverre en ekspert på området ”vondt i magen,” men det vonde ble til noe godt for nå kan jeg hjelpe andre med den hjelpen jeg selv fikk. I Romerne 8:28 står det: ”Vi vet at alle ting tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje.” Noen feiltolker dette skriftstedet til at alt går bra for alle til slutt, men det stemmer ikke. For selv kristne kan og vil oppleve prøvelser, eller om du faktisk velger dem frivillig ved å neglisjere en av de mange åndelige lovene som f.eks Matteus 6:33: ”Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.”

Men verset i Romerbrevet 8:28 er en trøst til de som har opplevd vanskelige ting, eller er midt i dem. For om du bare forstår hvor høyt Gud elsker deg, og at Hans nåde er ikke bare nok, men mer enn nok, så vil du herske og triumfere selv i de mest kompliserte omstendigheter. La oss lese hva Jesus sa til disiplene da Han hadde fortalt dem at Han skulle forlate dem. Ikke bare ville de miste Jesus, deres venn og guide gjennom livet, men de visste også veldig godt hva som ventet dem av forfølgelse og lidelser. Så det var to ting de kjente i magen;

1. Sorgen over å miste Jesus.

2. Redselen for det ukjente som ventet dem. Da sier Jesus dette til dem i Johannes 14:1-4: ”La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg! I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg sagt dere det. For jeg går for å gjøre i stand et sted for dere. Og når jeg er gått bort og har gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er. Og dit jeg går, vet dere veien.” ”La ikke hjertet bli grepet av angst!”

Hjertet er kombinasjonen av din ånd og ditt sinn, og siden ånden ikke kan bli grepet av angst snakker altså Jesus om tankene våre. Det betyr at du kan velge hva du vil tenke på, og om det er positivt eller negativt. Det bestemmer du! Det er du som har makten til å styre tankene dine i den retningen du vil, og som Kenneth Hagin sa: ”Jeg kan tenke på hva jeg vil, når jeg vil!” På samme som du faktisk må velge å tenke negativt, kan du også velge å tenke positivt. Denne evnen er gitt deg av Gud, for ellers ville Jesus ha vært urettferdig i å be disiplene om noe Han samtidig ikke hadde gitt dem evnen til å gjøre! Jesus ber oss tenke positivt når vi kjenner uroen komme snikende, og i Filipperne 4:6-8 kan vi lese: ”Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus. Til slutt, søsken: Alt som er sant og edelt, rett og rent, alt som er verdt å elske og akte, alt som er til glede og alt som fortjener ros, legg vinn på det!” Tving deg selv til å tenke positivt.

Si til deg selv at hvis Gud er for deg, hvem kan da være mot deg? Finnes det noen over Gud? Ta deg en tur i skogen og tenk på at du er berget for evigheten, og at Gud ikke bare er din Far, men din pappa som elsker deg og som aldri vil svikte deg. Du er god nok som du er, og tenk på det fantastiske i at du er frelst. Du har trukket vinnerloddet! Ikke bare se, men lukt på hva naturen byr på av blomster og trær. Gud kunne ha valgt å skape dem luktfrie og uten farger, men Han la til de nydeligste dufter og fargekombinasjoner bare for din skyld. Han kunne ha valgt å skape fugler og dyr rent funksjonelle, men Han skapte de vakre og estetiske for din skyld. Han har skapt alt til deg, og det var ikke før du var skapt at Han kunne si at skaperverket var perfekt. Du er den siste brikken i puslespillet, og du er alltid i sentrum for Guds oppmerksomhet. ”Tro på Gud, og tro på meg!”

Det finnes en Gud, og Han er din Far. Tenk på at Gud virkelig finnes, og at det er ikke bare et eventyr. Det er faktisk virkelig! En dag kommer Jesus tilbake, og da begynner et nytt kapittel i livet ditt. En dag blir alt hundre prosent bra, og en dag skal du få oppleve alt du har drømt om. Hva så om du ikke fikk til alt du drømte om her i livet?

Ikke lån øret ditt til de negative røstene, og de som påstår at Gud er en streng og dømmende Gud som du må frykte. Nei, Gud er Jesus, og som Jesus var og er ubetinget kjærlighet og nåde, er også Gud. Han elsker deg uten betingelser av noe slag, og vil deg alltid ditt beste. Han er for deg, og aldri mot deg! ”I min Fars hus er det mange rom.”

Prøv å se for deg ditt drømmehus, og på din drømme-plassering. Kanskje du alltid har drømt om å bo bed sjøen, eller kanskje få landet? Tenk på det huset du alltid har drømt om, men som du bare vet ikke er mulig å realisere. Gang det bildet med 1000 så er du kanskje i nærheten av hva Jesus har laget ferdig til deg. Dagdrøm litt der du går i skogen, og prøv å se for deg en verden uten krig, terror, sykdom, nød, forurensing, urettferdighet og smerte. Gang det med 100, og kanskje, bare kanskje er du i nærheten av hva som kommer snart. Ikke vet jeg, men jeg tenker i hvert fall masse på det. Allerede nå kjenner jeg for min del at den vonde følelsen jeg hadde i magen da jeg stod opp er borte og erstattet med en overnaturlig fred, glede, og forventing til fremtiden. ”Hva, kjenner du på sånne ting du også? Får du også av og til vondt i magen?” Ja det gjør jeg, men det varer aldri lenge for jeg vet nemlig veien ut. Jeg tar min Himmelske medisin som er å velge å tenke på Gud, på Hans nåde og betingelsesløse kjærlighet til meg, og på alt Han har gjort for meg, og vil gjøre i fremtiden. Det kommer til å bli bare helt vilt bra! Flere ganger i uken tar jeg en tur i skogen, ser på fuglene, og tenker på at de synger kun for meg. Jeg betrakter blomstene og er like forundret hver gang over hvor symmetriske de er, hvor flott de er laget, og ikke minst hvor godt de lukter. Jeg tenker på det utrolige i at Gud har laget dem kun til meg. For ikke å snakke om trærne der de troner så majestetisk, og jeg betrakter symmetrien, detaljene i bladene, og alt av dyreliv som bor i dem. Jeg tenker mye på at Jesus talte til et tre, og på det Bibelen sier at som det skapte adlød Skaperen, vil det skapte også adlyde Skaperen som bor i meg.

Tal til fjellet ditt! Da begynner jeg som Jesus å tale til livet mitt, til mine "fjell," og jeg velger å snakke positivt om meg selv, mitt liv, min flotte hustru, mine barn, min økonomi, min framtid, og min nåtid. Jeg taler ut hva Bibelen sier om meg, hva Jesus sa om meg, og etter en tur på en liten time er jeg så oppbygd at jeg nærmest svever. Jeg har tatt min Himmelske medisin, og mitt sinn lyser av Guds fred og glede. Det vonde i magen er borte, men om det skulle komme igjen så vet jeg veien ut. Og nå vet du det også.


bottom of page