top of page

Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Det handler ikke om deg


Hadde det handlet om deg, var det dine prestasjoner du måtte ha stolt på. En eneste synd, et feiltrinn kun en gang i livet var nok til at du hadde mistet frelsen. For å kunne stå fremfor en hellig og rettferdig Gud måtte du ha prestert på et nivå der du i deg selv kunne hevde med rette å ha levd like hellig og rettferdig som Gud. Hvis det hadde handlet om deg. Hadde det handlet om deg hadde loven vært din målestokk, og om du brøt så mye som et bud en gang, ville du ha blitt dømt skyldig i å ha brutt hele lovboken. Loven hadde forfulgt deg med alle sine krav om hva du må gjøre, men også hva du ikke må gjøre, hele livet, dag ut og dag inn. Loven hadde ikke latt deg være i fred et eneste minutt, men hadde det handlet om deg hadde den ventet tålmodig på en anledning til å dømme deg skyldig. Du hadde ikke holdt ut lenge før ditt første feiltrinn med fatale og evige konsekvenser hadde skjedd. Hvis det hadde handlet om deg. Hadde det handlet om deg var hele menneskeheten avhengig av deg, og om du på alles vegne klarte å leve feilfritt. Ikke bare måtte du leve med å være din egen lykkes smed, men du måtte også bære ansvaret for alle andre mennesker på jorden. Ikke bare de som lever nå, men alle mennesker som noen gang har levd, og som vil leve. Deres skjebne ville ha blitt lagt på deg som en ekstra byrde på toppen av den du allerede bar. Og hvis du syntes det var tungt, ja faktisk umulig å oppfylle lovens krav på egne vegne, hva da om du fikk vekten av hele menneskeheten på dine skuldre i tillegg? - hvis det hadde handlet om deg. La oss tenke at du faktisk hadde klart å holde alle lovens bud, krav, og regler et helt liv. Du hadde klart å elske dine fiender, elske din neste som deg selv, og du hadde gjort alt i henhold til hva loven sa, så var det allikevel en ting igjen. Du må bære all verdens synd opp på korset. His det hadde handlet om deg. Men først måtte du ha blitt pisket og torturert for at skriften kunne ha blitt oppfylt, der det stå at ved hans sår har vi fått legedom. Deretter ville du frivillig ha måttet ofre ditt liv på korset, du måtte ha fysisk kjent smerten til alle verdenes sykdommer og plager på din egen kropp, opplevd avvisning og forkastelse fra de som stod deg nærmest, for så til slutt å blitt sendt ned til dødsriket.

Du ville ha gått igjennom ALT det Jesus gikk igjennom både i liv og i død - hvis det hadde det handlet om deg. Men det handler ikke om deg, det handler om Jesus. Så la derfor ditt liv handle om Ham, for Han lot Sitt liv handle kun om deg. Hans ønske er å leve sitt liv gjennom deg, for at ditt liv skal bli det livet Han døde for å gi deg - et liv i den seier og frihet Han vant for deg fordi Han ikke lot sitt liv handle om seg, men ene og alene om deg.

Han levde ikke for seg selv, men Han levde for deg. Hvis du ønsker, og det tror jeg du gjør, å leve det seiers-livet Jesus ved sitt liv og sin død vant for deg, må du la det handle om Ham. For det er i Ham du er plassert, lever og er til, og det mange kanskje tror er å utslette seg selv er det stikk motsatte. For livet ditt finnes kun i Kristus, og det er i Ham du er velsignet og har all din makt og tro.

La det handle om Ham som lot alt handle om deg. 2 Korinter 5:15: "Og han døde for alle, for at de som lever, ikke lenger skal leve for seg selv, men for ham som døde og stod opp for dem."


bottom of page