top of page

Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

La utfordringene bevise hvem du er


Jeg så en gang en engelsk fotballkamp på TV der treneren på det ene laget var ulastelig antrukket i dress og slips. Han fanget min interesse, og jeg begynte å fundere på om han var en tidligere fotballspiller? Det var ingen ytre tegn som tydet på det, verken hvordan han var kledd eller hans fysiske form. Om han hadde vært fotballspiller så var det i hvert fall mange kilo siden. Mens jeg satt og grublet på det ble fotballen plutselig spilt hans vei, og den landet foran føttene hans. Da forsvant all tvil, for det han presterte med fotballen viste med all tydelighet at her snakket vi om en fotballspiller av høy klasse. Tankene mine spant videre og jeg så for meg en kroppsbygger med tøy på. Først når han kledde av seg på badestranda skjønte alle hva slags idrett han drev på med. Det var overhodet ikke nødvendig å ytterligere bekrefte det med ord, for alle skjønte det med kun et lite blikk. Jeg så videre for meg skiløpere, skøyteløpere, matematikere, musikere og en hel masse mennesker med forskjellige talent. Gi en bassist en bassgitar og ord blir overflødige, og slik kan man holde på i det uendelige. Til slutt så forstod jeg hvorfor tankene hadde kretset rundt dette temaet, for nå så jeg for meg en kristen – en disippel. Plutselig så ble «ballen» spilt i retning den kristne og landet rett foran føttene hans. Men det var ikke en fotball, men det var en person som var syk, så en som var fattig og nedtrykt, og deretter en som hadde problemer i ekteskapet. Det landet den ene utfordringen etter den andre foran den kristnes føtter, men til forskjell fra fotball-treneren så ble den kristne handlingslammet. I følge Bibelen skal vi gjøre det Jesus gjorde som å helbrede syke, gi penger til de fattige, og hjelpe mennesker i deres nød slik at alle skal forstå at vi er Jesu disipler. Men den kristne gjorde ingenting! Han hadde riktignok masse kunnskap og snakket så ofte han kunne om alt han visste til alle som ville lytte, men når det kom til det som virkelig betød noe, selve handlingen, ja da kom han til kort. La oss være som fotballtreneren, slik at når vi får servert en «ball» da først vil alle forstå at vi er en disippel. Ikke la det være våre ord alene som skal bevise hvem vi er og hva vi tror på, men la det bli våre gjerninger. Ord er lette å slenge ut, men det er våre handlinger som beviser hvem vi egentlig er. Det er når «ballen» kommer din vei at verden vil se hvem Jesus er - gjennom deg. La utfordringene bevise hvem du er! Jakob 2:15-17: «Sett at en bror eller søster ikke har klær og mangler mat for dagen, og en av dere sier til dem: «Farvel, hold dere varme og spis dere mette»? hva hjelper det, dersom dere ikke gir dem det kroppen trenger? Slik er det også med troen: Har den ikke gjerninger, er den rett og slett død.»


bottom of page