Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Kan vi stole på alt i Bibelen?


Kan vi stole på at alt er oversatt hundre prosent riktig i Bibelen? Kan vi ta bokstav for bokstav, setning for setning, kapittel for kapittel for å være helt tro mot det vi har av de originale skriftene, og ikke minst GUds hjerte?

Svaret på dette bør vi alle ha et forhold til, og i denne leksjonen skal vi se grundig på et kjent utsagn fra Jesus, og det vi finner vil forhåpentligvis vekke deg opp på en positiv måte.

Påstanden fra Jesu munn som jeg vil se litt på finner vi i Matt. 7:21-23:

"21 Ikke enhver som sier til meg: Herre, Herre! skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. 22 Mange skal si til meg på den dag: Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, og drevet ut onde ånder ved ditt navn, og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn? 23 Men da skal jeg si dem rett ut: Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!"

Dette er kjente vers for de aller fleste kristne, og om vi "leser som det står, tror som det står," så er det ikke vanskelig å forstå hva Jesus mener, og hvem han referer til. Han sier rett ut, uten å pynte på det, dekke det til, gjøre det litt ullent og snilt at;

- ikke alle som kaller seg kristne, selv om de til og med har profetert, drevet ut demoner, og gjort mektige gjerninger i Jesu Navn, vil komme til Himmelen.

Mange kristne vil nektes adgang!

Dette er et vers som av mange forkynnere kalles "alvorlig." Med dette verset som bakteppe oppfordres vi derfor alle ta en innvendig sjekk på om vi har vår sak i orden med Gud, for selv om du opplever sterke ting med Gud så er det, som Jesus så klart uttrykker det, ingen garanti. Så du bør virkelig kjenne etter i hjertet ditt om du lever rett, er ydmyk, setter de andre foran deg selv, og også om du deler av dine penger, slik Bibelen oppfordrer deg til.

Verset bør få deg til å tenke tanken; er jeg virkelig frelst og på vei til Himmelen?

Jeg er enig i at HVIS verset er oversatt riktig, og Jesus sa dette, så er det grunn til uro; stor uro. Så la oss sjekke da om dette stemmer, og som jeg pleier så går vi til Strongs og tar en grundig sjekk.

Kan det stemme at Jesus sier dette til mennesker, eller kan det være at han snakker om løgnen i våre sinn som har ødelagt så mange menneskers