© 2017 by Ministry Webdesign

  • b-facebook
  • YouTube - Black Circle

Søk i bloggen

November 14, 2019

November 12, 2019

November 8, 2019

November 6, 2019

Please reload

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Les Jesus inn i Bibelen

November 2, 2019

 

Leser du Jesus inn i Bibelen, eller leser du Bibelen inn i Jesus? La oss se på noe Jesus sa om akkurat dette.

 

Joh. 5:39-40: "Dere gransker skriftene, fordi dere mener at dere har evig liv i dem – og nettopp de vitner om meg! Men dere vil ikke komme til meg slik at dere kan ha liv."

 

Legg merke til ordlyden: "Dere gransker skriftene, fordi dere mener at dere har evig liv i dem"

 

Hvorfor gransket de skriftene? Jo, fordi de mente de kunne oppnå evig liv via å gjøre det de tolket Skriftene til å si, og at Guds favør måtte og kunne fortjenes ved å holde loven.

 

Å lese Skriftene inn i Jesus er å holde bokstaven som øverste autoritet, og gir Bibelen faktisk mer makt enn Jesus. Ved det blir man det jeg kaller "sin egen gud" ved at man stoler mer på hva man selv intellektuelt klarer å tolke, enn Jesu levde liv.

 

"Det står skrevet" - "du må lese din Bibel" - "les som det står, gjør som det står" holdes oppe som rene kampropene også i dag. Det samme underliggende motivet som Jesus kom for å korrigere lever dessverre fremdeles i beste velgående.

 

Men la oss lese Jesus sin respons til disse skriftlærde;

 

"Men dere vil ikke komme til meg slik at dere kan ha liv!"

 

Dette er sterke ord fra Jesus, og det er viktig at vi forstår hav han sier til dem. Det Jesus peker på er at Skriften og deres tolkninger av den ikke er veien til Gud, men at der er han som er det. Men deres egen vilje, i deres oppriktige sinn "kamuflert" som lojalitet til Skriften og dermed til Gud, jobbet mot dem. De falt for sin egen stolthet, der de mente det var de som var de ydmyke.

 

Ønsker du evig liv som Joh. 17:3 forklarer er det intime, relasjonsbaserte felleskapet med Faderen så er det kun en vei, nemlig Jesus. Han er veien til å forstå hvem og hvordan Gud er, men blind bokstavtro vil tvert imot lede deg til strevet og egenrettferdigheten. Det er derfor du må lese Jesus inn i Bibelen, og la Jesu liv, karakter, hans ubetingede kjærlighet få status som fasit.

 

Aldri les Bibelen uten at du har en flaske korrekturlakk bestående av Jesu blod for hånden, som et bilde på hans betingelsesløse kjærlighet, nåde og barmhjertighet. Alt, og jeg mener absolutt alt som ikke stemmer med Jesus skal du stryke ut. (regner med du forstår min retorikk)

 

La oss lese hva Jesus sa til de skriftlærde en gang til og se om det ikke gir en litt annen mening nå:

 

"Dere gransker skriftene, fordi dere mener at dere har evig liv i dem – og nettopp de vitner om meg! Men dere vil ikke komme til meg slik at dere kan ha liv."

 

Skriften handler om Jesus, men uten at man leser Jesus inn i bokstaven har de potensialet til å lede deg bort fra livet! Ser du det nå?

 

Bytt ut:

 

DET STÅR SKREVET!

med

DET ER LEVET!

 

Bruk Jesu blod som korrekturlakk mot alt i Bibelen som (tilsynelatende?) går imot det livet Jesus demonstrerte for oss her på jorden! Du må tillate den hellige Ånd å åpenbare for deg at Jesus er Guds selvåpenbarelse, og først da vil du klare (tørre) å leve ut Guds ubetingede kjærlighet til alle slik Jesus gjorde det.

 

Det var faktisk denne praksisen som til sist fikk Jesus drept på et kors, da det til de grader gikk imot de skriftlærdes tolkning av Skriften. Vi risikerer heldigvis ikke en slik skjebne, men at det kan koste deg litt anseelse i menigheten er nok dessverre et faktum, men hva gjør vel det egentlig?

 

Vi vil alltid stå ovenfor valget å enten lese Skriften inn i Jesus, eller å lese Jesus inn i Skriften, da de to kildene er enkelte ganger i konflikt.

 

Hva velger du?

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload