© 2017 by Ministry Webdesign

  • b-facebook
  • YouTube - Black Circle

Søk i bloggen

January 19, 2020

January 12, 2020

January 9, 2020

January 4, 2020

Please reload

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Frelse

July 4, 2019

 

Tradisjonelt syn på frelse er å bli reddet fra utenforskap, uverdighet, det å ikke være et Guds barn, men er dette riktig?

 

Den stygge andungen av HC. Andersen.

 

"Jeg vil fly bort til dem, de kongelige fuglene! Og de vil nok hugge meg i hjel fordi jeg som er så stygg, tør nærme meg dem! Men det er det samme! Bedre å drepes av dem enn å nappes av endene, hugges av hønsene, sparkes av piken som passer hønsegården, og lide ondt om vinteren!"

 

Og den fløy ut i vannet og svømte henimot de prektige svanene. Svanene så den og skjøt med brusende fjær henimot den. "Bare drep meg!" sa det stakkars dyret og bøyde sitt hode ned mot vannflaten og ventet døden, - men hva så den i det klare vannet!

 

Den så under seg sitt eget bilde, men den var ikke lenger en klumpete, sortgrå fugl, stygg og fæl, den var selv en svane. Det gjør ikke noe å være født i andegården, når man kun har ligget i et svaneegg!"

 

Denne historien illustrer "frelse" på en vakker og forståelig måte. Den stygge andungen som med ett ser hvem den alltid har vært – en vakker kongelig svane – viser hva Bibelsk frelse er. For det er ikke å gå fra en stygg andunge til en svane, men å bli befridd fra løgnen i ditt sinn som sier at du er en stygg andunge.

 

På samme måte blir vi ikke reddet fra å være et satans barn til å bi et Guds barn, men frelsen beskriver det magiske øyeblikket der vi, som den stygge andungen, endelig får se hvem vi alltid har vært:

 

Et barn av Gud, for evig elsket og verdsatt.

 

Ef. 1:3-6:

"Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far,

han som i Kristus har velsignet oss

med all Åndens velsignelse i himmelen.

I Kristus har han utvalgt oss før verden ble skapt,

så vi skulle stå hellige og feilfrie for hans ansikt.

I kjærlighet har han,

av sin egen frie vilje, forut bestemt oss til

å få barnekår hos seg ved Jesus Kristus,

til pris og ære for hans herlighet

og for den nåde han gav oss i sin elskede Sønn."

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload