Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Lytt til følelsene


Ef. 3:18-19: "Må dere sammen med alle de hellige bli i stand til å fatte bredden og lengden, høyden og dybden, ja, kjenne Kristi kjærlighet, som overgår all kunnskap."

Mange har forsøkt å beskrive Guds kjærlighet, - hvor dyp den er, hvor bred den er, hvor langt den rekker, og hvor mange den dekker. Men iflg. Bibelen overgår denne Guds kjærlighet ALL KUNNSKAP!

Det får den konsekvens at vi kan ikke gripe den verken intellektuelt, logisk eller mentalt. Vi kan heller ikke ved å lese og studere Bibelen klare å gripe storheten og dybden, rekkevidden og omfanget av Guds ubetingede kjærlighet.

Det er rett og slett ikke mulig!

Da Jesus gikk omkring på jorden var det heller ingen av de skriftlærde som forstod Jesu kjærlighetsbudskap, og i følge dem dem brøt han totalt med deres bilde og oppfatning av en kjærlig Gud. De var nemlig sikre på at Guds kjærlighet måtte fortjenes, at den var prestasjonsbasert - ikke relasjonsbasert - og at Gud umulig kunne elske oss slik som vi var.

Joh. 10:31.33: "Da tok jødene igjen opp steiner for å steine ham. Jesus sa til dem: "Jeg har vist dere mange gode gjerninger fra Far. Hvilken av dem vil dere steine meg for?" Jødene svarte: "Vi steiner deg ikke for noen god gjerning, men for gudsbespottelse: Du som er et menneske, gjør deg til Gud."

Men hvordan skal vi da klare å forstå Guds kjærlighet? Er det i det hele tatt mulig?

Det er faktisk lettere enn du tror, dvs hvis du tør å tro på følelsene dine. Men problemet er at vi er så intellektuelt orientert, og tror mer på hva vi tolker enn det vi føler.

"Følelser blir alt for upresist og personlig," er ikke uvanlig å høre fra talerstolen der nok en forkynner presenterer sine bevis som definerer Guds kjærlighet via sine tolkninger (selvsagt de rette) av spesielt utvalgte bibelvers.

Vi er dessverre bokstav-styrte mer enn ånd-styrte, og ofrer Guds personlige tiltale ved DHÅ på kunnskapens alter.

Hva om jeg ba deg om å sette ord på de følelsene som stormet gjennom deg da du møtte ditt livs store kjærlighet? Tror du at dine bokstaver vil klare å formidle hva du følte, og yte det hundre prosent rettferdighet? Eller hva om du skulle forsøke via ord å beskrive hva du føler på innsiden når du er vitne til at ditt første barn kommer til verden? Tro du det er mulig?