Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Jesus-fokus


Du vil automatisk dras mot det du fokuserer på, og om det blir sterkt nok vil alt i livet måtte underordne seg dette altoppslukende fokuset. Igjen vil jeg dra et eksempel fra min tidligere karriere som kroppsbygger, der jeg allerede som seksten-åring bestemte meg for å bli norgesmester i tungvekt. Det ble mitt fokus, og mitt eneste mål.

De aller fleste på treningssenteret hadde ikke dette spissede fokuset som jeg hadde, men i deres vid-vinklede fokus var det rom for både fast-food, alkohol og festing i helgene. Men min linse var fininnstilt på målet, og det var ikke plass til så mye som en tyggegummi en gang. Alt jeg gjorde skulle ha en positiv effekt, og alt annet ble underkjent.

Som det er viktig å ha riktig fokus som idrettsmann, så er det så uendelig mye viktigere å ha det rette fokuset vårt kristne liv. La oss se litt på dette sammen i denne leksjonen, og aller først går vi til Johannes 1:1-3 og ser hva Johannes har å si om dette.

”I begynnelsen var Ordet. Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han var i begynnelsen hos Gud. Alt er blitt til ved ham; uten ham er ikke noe blitt til av alt som er til.”

Her ser vi at livet og dets opprinnelse og skapelse handler om Jesus. Det er Jesus som Johannes gir navnet Ordet, (logos) og alt som er skapt er altså blitt til ved Ham. Gud kom ned til oss mennesker via Sønnen (Ordet), og i vers 14 sier Johannes:

”Og Ordet (Jesus) ble menneske og tok bolig iblant oss, og vi så hans herlighet, den herlighet som den enbårne Sønn har fra sin Far, full av nåde og sannhet.”

Jeg vil også ta med hva Paulus sier om hva som skal være vårt fokus, og vi leser i Kolosserne 1:15-16: ”Han er den usynlige Guds bilde, den førstefødte, som står over alt det skapte. For i ham er alt blitt skapt, i himmelen og på jorden, det synlige og usynlige, de som troner og de som hersker, både makter og myndigheter – alt er skapt ved ham og til ham.”

Siste vers som forteller oss hva som skal være i sentrum av vår tro, er det som kalles den lille Bibel.

Johannes 3:16: ”For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.”

Vårt fokus er Jesus, og bare Ham. Det er Han som skal være sentrum i vår tro, og Jesus sier da også selv i Johannes 14:6: ”Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg.”

Det er faktisk mulig å miste Jesus-fokuset i en hektisk hverdag, og mange av oss vil sikkert kjenne oss l