top of page

Søk i bloggen

Seneste blogginnlegg

  • Facebook Clean Grey
  • Grey YouTube Icon

Det går bra!


Bekymring er å engste seg for fremtiden, se mørkt på hva som vil hende, og å være urolig for morgendagen. Når du bekymrer deg så kjenner du at gleden formelig suges ut av deg, og at troen på at ting skal gå bra plutselig er borte. Tankene begynner å spinne rundt forskjellige løsninger på ditt med ett omtrent uoverkommelige problem, og på hvordan i all verden dette skal kunne løses? Du får problemer med å sove, og ligger og vrir deg og svetter mens hjernen jobber på høygir for å prøve å finne en vei ut av ditt dystre fremtids scenario. Det er som om det er ei kule av ild i magen som raser rundt og rundt i en voldsom fart. Pulsen øker, hjertet dunker, og hele kroppen oppfører seg som om den vet at det er noe forferdelig som snart skal skje. Lyset er slukket alt er mørkt, og livet er bare kjipt og uten glede. Bekymring er i realiteten en negativ profeti der din depresjonen øker proporsjonalt med troen på at denne profetien er sann og snart vil skje deg. Bekymring er faktisk det motsatte av håp, som er en positiv forventning til fremtiden. Men visste du at denne evnen til å håpe hentes fra den samme «kilden» som du henter negative forhåpninger - altså bekymringer? Det betyr at om du er av den typen som har lett for å bekymre deg - håpe negativt om fremtiden, vil du faktisk like lett kunne snu dette til å begynne å håpe positivt! For du har jo over tid øvet deg opp til å øse av denne kilden der du tror og mener noe konkret om fremtiden, og det som altså ennå ikke har skjedd. Du er vant til å tenke i fremtid, og til å leve i dag SOM OM konsekvensene av fremtiden allerede var DINE I DAG!

Men det er bare det at du profeterer/håper negativt på egne vegne, og velger å leve som om din negative profeti allerede var din virkelighet. Tenk om du simpelthen snudde dette opp ned? Det faller oss ofte så alt for lett å tro på det negative enn det positive, og at det er mye mer sannsynlig at det vil gå dårlig enn at det vil gå bra. Til og med når ting ellers ser ut til å gå helt greit og det ikke en gang er realistisk at det skal gå nedover, så tar vi selv da ofte lettest imot det negative. Hvis bekymringen kommer og du slipper den inn i tankene dine, virker det som om fornuften forsvinner helt ut av bildet. Den negative profetien får på en måte all makt over deg, og lammer den positive troen du nettopp hadde. Borte er all tro på Guds løfter og alle Hans forsikringer om at Han er med deg, og at Han aldri vil verken slippe deg eller forlate deg. Alt som står i Bibelen og som du alltid har trodd på viskes ut av sinnet ditt, og erstattes med en knugende visshet om at nå går det bare en vei – nedover! Det kan være økonomien som angripes av bekymringer, og plutselig tror du at du helt sikkert kommer til å mislykkes, og vil miste alt du eier og har. Hva skal du da gjøre? Eller det kan være en sykdom som dukker opp i tankelivet som en bekymring, og veldig ofte er det kreft. Du er ikke syk nå, men kjenn på den lille klumpen under armen! Den var da ikke der i går? Det er helt sikkert kreft, og hva da? Bekymringer slukker lyset i livet ditt, den suger all energi ut av deg, setter deg ut av spill, men de er ikke sanne! Alt sammen er løgn for Gud er med deg, og det går bra. Den Gud som gav deg selve livet, Han vil også sørge for at du alltid og under alle forhold har alt det du trenger. Guds omsorg for oss er så uendelig mye større enn vi er i stand til å fatte, men ved å se på dyrene og fuglene så får vi et lite hint. De verken sår eller høster, og gjør ingenting av de tingene vi mennesker ofte gjør i våre forsøk på å "fortjene" Guds gunst og favør, men allikevel viser Gud dem omsorg. "Og hvis Gud kler gresset på marken så fint, det som står der i dag og kastes i ovnen i morgen, hvor mye mer skal han ikke da kle deg?" (Matteus 6:30) Hvis du er i en situasjon der du bekymrer deg for fremtiden, og tankene fordømmer deg ved å peke på dine manglende prestasjoner og kvaliteter, så tenk på at Guds forhold til deg er basert KUN på nåde. Kast alle dine bekymringer på Herren, og ikke tenk på hvordan Gud skal løse dine utfordringer! Det er Hans jobb, for å si det på den måten. I motsetning til oss blir Han aldri bekymret. Du skal bare som en liten fugl som verken sår eller høster, strever eller sparer, leve i den trygge forvissning om at Gud er med og at alt går bra. Bytt ut dine negative tanker om fremtiden med Guds positive tanker om fremtiden - bekymring med håp! Bekymring er i realiteten å stole mer på deg selv enn på Gud, for Han har jo i sitt Ord lovet deg at Han skal aldri slippe deg, og aldri svikte deg! I Romerbrevet 8:32 står det: «Han som ikke sparte sin egen Sønn, men gav ham for oss alle, kan han gjøre noe annet enn å gi oss alle ting sammen med ham.» Hele Bibelen er full av positive fremtids-beskrivelser, og i tillegg masse oppfordringer til og ikke å bekymre seg. Gud presiserer igjen og igjen at vi ikke trenger å frykte, uroe oss, bekymre oss, se negativt på fremtiden, men fordi Han er med oss kan vi være glade, optimistiske, og fryde oss over at vi har Far i Himmelen som passer på oss. Tro heller på Gud og på hva Han sier til deg, og begynn å tenke positive tanker om din egen fremtid. Det går bra skjønner du, for du er Guds elskede barn, og Han elsker å ta seg av deg. Han tar seg til og med av både dyr og fugler, og du vet vel at du er mer verd enn de? Matteus 6:25-26: «Derfor sier jeg dere: Vær ikke bekymret for mat og drikke som dere må ha for å leve, og heller ikke for klærne som kroppen trenger. Er ikke livet mer enn maten og kroppen mer enn klærne? Se på fuglene under himmelen! De sår ikke, de høster ikke og samler ikke i hus, men den Far dere har i himmelen, gir dem føde likevel. Er ikke dere mer verd enn de?»


bottom of page