• Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
Utvalgte tema

Seneste blogginnlegg

July 14, 2020

June 28, 2020

June 19, 2020

June 17, 2020

June 16, 2020

June 14, 2020

Please reload

Please reload

Thor Ivar Hornnes

Antall sidebesøk

June 30, 2020

Hvorfor gjør vi det vi gjør? Er det fordi vi vil, eller fordi vi føler vi må? I dag skal vi se nærmere på synd kontra tro, og via Skriften bevise at hvorfor er viktigere enn hva.

Dagens vers finner vi i Rom. 14: 23, og i 1978/85 utgaven av den Norske Bibelen står det sl...

June 28, 2020

Alle vet at for å bli kvitt det du ikke ønsker å ha i hagen din så må du fjerne roten. Det holder ikke å holde det som gror over bakken på et så lavt nivå som mulig.

Denne leksjonen handler om synd; kanskje ett av de aller mest misforståtte begrep i kristenheten. Jeg vå...

June 19, 2020

Alle mennesker tenker, og tankene produserer innvendige bilder i våre sinn. Disse bildene fungerer som en innvendig GPS som vi følger, og etter en periode er våre liv blitt en kopi av det innvendige bildet.


Hjernen kan ikke produsere tanker på egen hånd, men som en TV...

June 17, 2020

Bibelen sier at vi skal stole fullt og helt på Gud, og legge egen innsikt og kunnskap fullstendig til side. Betyr det at vi ikke skal stole på noe av det vi leser i Bibelen, men kun på det vi kjenner i vårt indre? Eller betyr det at vi skal stole mer på den indre stemm...

June 16, 2020

Bibelens røde tråd er å elske alle mennesker inkludert sine fiender, gjengjelde ondt med godt, og å aldri ta hevn om du blir utsatt for en urett. Å være en kristen handler om å leve etter en høyere standard når det kommer til kjærlighet, nåde og barmhjertighet, men i d...

June 14, 2020

Hva er riktig tolkning av ordet straff i Bibelen, og kan straff i det hele tatt eksistere hvis "all straff ble lagt på Jesus"? I denne leksjonen skal vi se litt på dette.

Matt. 25:46: "Og disse skal gå bort til evig straff, men de rettferdige til evig liv."


Ordet som er...

June 12, 2020

Frelse er kanskje det mest brukte ordet i kristenheten, men kan det være at vi har ilagt ordet en betydning det ikke har? I dagens leksjon skal vi se litt nærmere på dette, og bruke historien der soldatene spotter Jesus på korset.

Matt. 27:38-40: "Sammen med ham ble ogs...

June 11, 2020

Fri vilje i sammenheng med Guds kjærlighet er et tema mange er opptatt av. Har vi fri vilje uten begrensninger, har vi fri vilje med begrensninger, eller har vi ikke fri vilje i det hele tatt?

For det første så påstår ikke jeg å ha alle svar, men deler med deg min tolkn...

June 10, 2020

Vi er alle deltakere i en krig. Stridsplassen er i sinnet, og de stridende partene er løgn og sannhet. Løgnens forsvarsverk er å forkle seg som sannheter, og via lag på lag med løgner å bygge festningsverk som har som formål å forsvare seg mot sannheten om Gud....

June 8, 2020

I denne leksjonen skal vi grave litt i uttrykket "født på ny", og se om Bibelen har noen hemmeligheter å avdekke.

Joh. 3:3: "Jesus svarte: "Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Ingen kan se (horaó) Guds rike hvis han ikke blir født på ny."

Dette verset er mye brukt for å "s...

Please reload

© 2017 by Ministry Webdesign

  • b-facebook
  • YouTube - Black Circle