• Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
Utvalgte tema

Seneste blogginnlegg

July 14, 2020

June 28, 2020

June 19, 2020

June 17, 2020

June 16, 2020

June 14, 2020

Please reload

Please reload

Thor Ivar Hornnes

Antall sidebesøk

February 29, 2020

Synd er et sentralt tema i kristendommen, og er et begrep alle kristne har et forhold til. Synden, og dets opprinnelse, er vår motstander nummer én, og noe alle er enige om skal, og må bekjempes. Men spørsmålet er om vi vet hva synd er, hvor den henter sin kraft, og om...

February 28, 2020

Alle vet at det ikke er mulig å regne med en ødelagt kalkulator. Det hjelper ikke at du legger inn riktige forutsetninger, for den ødelagte kalkulatoren kan allikevel ikke gi deg løsningen. Korrekt svar forutsetter at både forutsetninger og kalkulator er i orden.

H...

February 26, 2020

Hva er egentlig denne Guds ild som aldri slokner? Denne ilden som falt på pinsedag, som skal brenne opp agnene i ildovnen, slagget i gullet, og som skal brenne til evig tid? Er det en straff eller gave?

I Luk. 3:16 leser vi at Johannes forkynner at Jesus: "skal døpe der...

February 22, 2020

Er vi oppfinnere, eller er vi oppdagere? Lager vi noe nytt, eller tar vi i bruk noe som allerede eksisterer? Er det våre aksjoner som skaper reaksjoner, eller er det Guds aksjoner som skaper våre reaksjoner?

Fysiske lover.

- Mennesket fant ikke opp ilden - vi oppdaget de...

February 17, 2020

I denne leksjonen skal vi se på et vers som brukes mot tanken om universell inkludering, og at alle mennesker er utvalgt til å være og forbli Guds barn. Jeg vil ut fra grunnteksten vise at ord og uttrykk er oversatt feil, og at budskapet fra Johannes dermed er gitt en...

February 11, 2020

I dag skal vi se på to påstander Jesus frembrakte til de jødene som var kommet til tro på ham, og som har blitt diskutert av mange både lærde, og mindre lærde.

Dette er min tolkning.

Vi går inn i historien i Joh. 8:31: "Jesus sa da til de jøder som var kommet til t...

February 9, 2020

Er Gud vår far, eller er han det ikke? I dette viktige spørsmålet er uenigheten stor blant kristne, og  jeg vil derfor i denne leksjonen se litt på dette temaet.

De fleste er enige i at Gud skapte de to første menneskene, Adam og Eva, og at han var deres opprinneli...

February 6, 2020

Bibelen sier at vi lyver om vi ikke innrømmer at vi  har synd i oss, og at vi følgelig synder. Men et annet sted sier Bibelen at OM vi synder beviser dette vår tilhørighet til djevelen, for de som tilhører Gud kan ikke synde. Så hva er egentlig sant? Beviser vi vår til...

February 2, 2020

Kan vi stole på at alt er oversatt hundre prosent riktig i Bibelen? Kan vi ta bokstav for bokstav, setning for setning, kapittel for kapittel for å være helt tro mot det vi har av de originale skriftene, og ikke minst GUds hjerte?

Svaret på dette bør vi alle ha et forh...

Please reload

© 2017 by Ministry Webdesign

  • b-facebook
  • YouTube - Black Circle