• Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
Utvalgte tema

Seneste blogginnlegg

May 26, 2020

May 23, 2020

May 22, 2020

May 18, 2020

Please reload

Please reload

Thor Ivar Hornnes

Antall sidebesøk

February 29, 2020

Synd er et sentralt tema i kristendommen, og er et begrep alle kristne har et forhold til. Synden, og dets opprinnelse, er vår motstander nummer én, og noe alle er enige om skal, og må bekjempes. Men spørsmålet er om vi vet hva synd er, hvor den henter sin kraft, og om...

February 28, 2020

Alle vet at det ikke er mulig å regne med en ødelagt kalkulator. Det hjelper ikke at du legger inn riktige forutsetninger, for den ødelagte kalkulatoren kan allikevel ikke gi deg løsningen. Korrekt svar forutsetter at både forutsetninger og kalkulator er i orden.

H...

February 26, 2020

Hva er egentlig denne Guds ild som aldri slokner? Denne ilden som falt på pinsedag, som skal brenne opp agnene i ildovnen, slagget i gullet, og som skal brenne til evig tid? Er det en straff eller gave?

I Luk. 3:16 leser vi at Johannes forkynner at Jesus: "skal døpe der...

February 22, 2020

Er vi oppfinnere, eller er vi oppdagere? Lager vi noe nytt, eller tar vi i bruk noe som allerede eksisterer? Er det våre aksjoner som skaper reaksjoner, eller er det Guds aksjoner som skaper våre reaksjoner?

Fysiske lover.

- Mennesket fant ikke opp ilden - vi oppdaget de...

February 17, 2020

I denne leksjonen skal vi se på et vers som brukes mot tanken om universell inkludering, og at alle mennesker er utvalgt til å være og forbli Guds barn. Jeg vil ut fra grunnteksten vise at ord og uttrykk er oversatt feil, og at budskapet fra Johannes dermed er gitt en...